wtorek, 16 lutego 2010

Z ESPRESSO DOOKOŁA ŚWIATA cz.4... EXCLUSIVE KENDO BLEND

Przez dwa tygodnie ustawiały się pod naszymi drzwiami kolejki ludzi! Chcieli bułki... musieliśmy się długo tłumaczyć, że to tylko niezwykły aromat ziaren YIRGACHEFFE & SULAWESI KULASI ;) I tym nas najbardziej Yirga urzekła ... niesamowitym zapachem pieczonego chleba (szczególnie wyczuwalnym podczas mielenia). W machiatone sprawdzała się trochę gorzej jednak same shoty wychodziły elegancko ;)

Od 4dni mamy w młynku ziarna Exclusive Kendo Blend. Jest to mieszanka Brazylii Santos & Colombia Excelso. Z tego co przeczytaliśmy wiemy, że mieszanka tych dwóch ziaren daje nam łagodny, delikatnie słodkawo – miodowy smak. Dzięki jasnemu upaleniu ziaren tryska świeżością cytrusów. Posiada pełne body i owocowy posmak. Idealnie komponuje się w kawach mlecznych. Czek dis ałt...

Zapraszamy wszystkich żądnych kofeinowych przygód.

P.S Dziękujemy Javie za kolejne ziarna! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz