...ale tylko 8%, które w połączeniu z arabicą tworzą mieszankę
Izzo Supermiscela, która w ostatnim tygodniu zagościła w naszym młynku za sprawą przyjaciół z
Cafe Silesia . Ten górnośląski dystrybutor specjalizuje się w sprowadzaniu bardzo dobrych jakościowo, zawsze świeżych ziaren z włoskich palarni.
8% robusty wystarcza, aby nadać kawie typowo włoski, mocny charakter. Jednocześnie zasadnicza przewaga arabici sprawia, iż mieszanka zachowuje zbalansowany i pełny smak.
Mieszanka z południa Italii jest ciemno-palona oraz posiada pełne body. Dobrze opisuje ją stwierdzenie jakie możemy przeczytać na stronie dystrybutora, mianowicie iż espresso z niej przyrządzone jest "prawdziwe neapolitańskie". Przkonaliśmy się my oraz ci klienci, którzy "załapali się" na
Izzo Supermiscela. Dziękujemy więc
Cafe Silesia za możliwość skosztowania Ich kawy -
chopy, mocie rychtyk gryfny tyn Kafyj!