piątek, 12 marca 2010

Achtung! Robusta w Kofeinie!

...ale tylko 8%, które w połączeniu z arabicą tworzą mieszankę Izzo Supermiscela, która w ostatnim tygodniu zagościła w naszym młynku za sprawą przyjaciół z Cafe Silesia . Ten górnośląski dystrybutor specjalizuje się w sprowadzaniu bardzo dobrych jakościowo, zawsze świeżych ziaren z włoskich palarni.

8% robusty wystarcza, aby nadać kawie typowo włoski, mocny charakter. Jednocześnie zasadnicza przewaga arabici sprawia, iż mieszanka zachowuje zbalansowany i pełny smak.

Mieszanka z południa Italii jest ciemno-palona oraz posiada pełne body. Dobrze opisuje ją stwierdzenie jakie możemy przeczytać na stronie dystrybutora, mianowicie iż espresso z niej przyrządzone jest "prawdziwe neapolitańskie". Przkonaliśmy się my oraz ci klienci, którzy "załapali się" na Izzo Supermiscela. Dziękujemy więc Cafe Silesia za możliwość skosztowania Ich kawy - chopy, mocie rychtyk gryfny tyn Kafyj!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz