Już 14.01.2012 zapraszamy Was na kolejną odsłonę warsztatów kawowych. Tym razem, jak i za każdym poprzednim chcemy przekonać uczestników, że czarna kawa może być dobra i nie ma potrzeby psucia jej smaku mlekiem czy cukrem.
Do dobrej kawy pasują trzy rzeczy:
po pierwsze kawa,
po drugie kawa,
a po trzecie jeszcze raz kawa.
Warsztaty będą składały się z 2 części:
TEORETYCZNEJ:
TEORETYCZNEJ:
- Droga ziarna kawy od plantacji do filiżanki
- Alternatywne metody parzenia kawy
PRAKTYCZNEJ:
- Różnica między kawą ekologiczną a przemysłową
- Różnica między Arabicą a Robustą
- Różnica smaku kawy (Gwatemala Finca La Bolsa Maragogype) w zależności od stosowanej metody (Aeropress, Hario V60, Chemex, Hario Syphon, French Press)
- Techniki parzenia poszczególnymi metodami
- Samodzielne parzenie kawy przez uczestników dowolną metodą
Każdy z uczestników otrzyma skrót zawierający dokładne instrukcje parzenia poszczególnymi metodami.
PODSUMOWUJĄC:
DUŻO DOBREJ KAWY!
DUŻO PRZYDATNEJ WIEDZY!
DUŻO DOBREJ ZABAWY!
Relacje z poprzednich warsztatów, jak i opinie uczestników znajdziecie w postach poniżej jak i na naszym Fanpage:
KOFEINA OPOLE
KOFEINA OPOLE
WARSZTATY ODBĘDĄ SIĘ:
14.01.2012 godz. 19:30
Cena 35 PLN
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA!
ZAPISY W KAWIARNI :)
Cena 35 PLN
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA!
ZAPISY W KAWIARNI :)
ENJOY BLACK COFFEE!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz