poniedziałek, 31 października 2011

Andergrandowe warsztaty w Kofeinie



Czy mała czarna może być swoistym rarytasem? Oczywiście trzeba ją tylko odpowiednio i umiejętnie zaparzyć. Od kilku miesięcy staramy się was uczyć picia dobrej czarnej kawy bez cukru bez mleka. Odchodzimy w Kofeinie od americano ( przedłużonego espresso wpuszczonego we wrzątek łeeee) serwujemy dripy, chemexy, aeropressy.

Na warsztatach będzie okazja do tego aby bliżej poznać:
- tajniki alternatywnych metod parzenia kawy ( teoria oraz praktyka)
- różnicę między kawą przemysłową a kawami speciality
- metody obróbki i palenia kawy

Warsztaty poprowadzi nasz barista Krzysztof Barabosz ( finalista Mistrzostw Polski w Cup Tastingu). Ilość miejsc jest ograniczona więc nie ma się co zastanawiać. Jeśli
zainteresowanie warsztatami będzie duże w miarę możliwości będziemy organizować kolejne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz