wtorek, 12 stycznia 2010

Z espresso dookoła świata


Wraz z zainstalowaniem nowego młyna, wzorem warszawskich "Filtrów", rozpoczynamy własne "podróże z espresso". Co kilka tygodni smakować będziemy kolejnych kaw z całego świata. Tym samym i opolanie będą mogli poznać jaką paletę barw i aromatów oferują kawowe single i blendy.
Na początku będziemy testować ziarna z naszej palarni Java Coffee Company
.Jako pierwszy do młyna wędruje peruwiański, organiczny singiel El Guabo. Jego duże, ciemno palone i regularne ziarna po ekstrakcji uraczają nas orzeźwiającym smakiem, wśród którego nut doszukaliśmy się delikatnej śliwki oraz wina. Czekamy na Wasze spostrzeżenia oraz zachęcamy do komentowania nowo posmakowanych kaw na naszym blogu.
El Guabo serwowane będzie w "Kofeinie" przez kilka najbliższych dni - od Was zależy, czy zapasów starczy nam na dzień czy na tydzień...
Zapraszamy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz